Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Poptropica

Poptropica is een avonturenspel vol grappige puzzels en raadsels. Je bent een avonturier die in je luchtballon van het ene fantastische eiland naar het andere vliegt. Praat met de bewoners en ontdek wat er aan de hand is. Van sprookjeseiland tot detective mysteries, er valt van alles te beleven in dit geinige spel van Jeff Kinney.

Maak een Poptropica-login aan zodat je gemakkelijk je voortgang, je medailles en je in-game credits kunt bewaren.

Hoe speel je Poptropica?

Welkom bij Poptropica, een paradijs voor elke avonturier! Verken allerlei bizarre levels die in eilanden zijn ingedeeld. Elk eilandje heeft een grappig thema en een komische verhaallijn vol vreemde Poptropica-personages.

Op elk eiland is er iets niet in de haak. Er speelt een mysterie of probleem dat jij kunt helpen oplossen. Deze verhalen zijn vaak opgedeeld in een hoofdtaak en verschillende side-quests waarbij andere bewoners van het eiland je ook om hulp vragen. Door anderen te helpen vind je vaak net de voorwerpen of aanwijzingen die je nodig hebt om de centrale verhaallijn op het eiland uit te spelen.

Verken de eilanden door op verschillende voorwerpen te tikken om te kijken wat je ermee kunt. Het helpt ook om met de verschillende NPC's te praten. Soms geven ze je nuttige informatie, dus luister goed naar wat ze zeggen.

Weet je nog steeds niet zeker hoe je verder moet? Kijk dan rechtsboven in je quest inventory. Hier kun je alle items bekijken die je hebt verzameld tijdens deze puzzel. Misschien heb je eerder iets over het hoofd gezien.

Spelbesturing

  • Beweeg de muis over het scherm
  • Tik dicht bij je personage om te lopen
  • Tik verder weg van je personage om te rennen
  • Tik boven je personage om te springen
  • Tik op een voorwerp om te kijken wat je ermee kunt doen (wanneer de cursor in een vinger verandert)

Oude Poptropica-eilanden

Poptropica is ontworpen door Jeff Kinney, die later beroemd is geworden door zijn boekenserie Het leven van een loser. Het spel verscheen voor het eerst in 2007 en is sindsdien uitgebreid met allerlei verschillende eilanden. Helaas zijn niet alle oorspronkelijke eilanden en mini-missies nog beschikbaar.

Dit komt omdat het spel aanvankelijk met Adobe Flash is gebouwd. Toen Flash eind 2020 werd stopgezet, konden de makers van Poptropica niet meteen alle oude eilanden overzetten naar HTML5. Gelukkig zijn een aantal van de vroegere Poptropica eilanden nu wel teruggebracht naar deze browserversie.

Speel andere online games zoals Poptropica

Als je dit puzzelspel met massively multiplayer online game-elementen leuk vindt, bekijk dan ook onze multiplayer games pagina voor nog veel meer online social games met leuke, grappige en spannende verhaallijnen.

Wie is de maker van Poptropica?

Poptropica is gemaakt door het bedrijf Poptropica Ltd.

Wanneer werd Poptropica voor het eerst uitgebracht?

Dit spel kwam voor het eerst uit in juli 2007. Deze online versie is gepubliceerd in februari 2024.