Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Crossword Island

Crossword Island is een Filippine kruiswoord spelletje met beschrijvende en soms licht cryptische aanwijzingen. Vul de juiste woorden in om elke puzzel af te maken.

Dit puzzelspel is beschikbaar in 7 talen (Engels, Frans, Duits, Pools, Portugees, Spaans, Turks).

Hoe speel je Crossword Island?

Beantwoord de aanwijzingen om de kruiswoordpuzzel in te vullen. Tik op elke regel van de puzzel om de bijbehorende aanwijzing te bekijken. Tik op het toetsenbord dat op het scherm verschijnt om letters in te vullen (of te vervangen).

Hoewel het een soort kruiswoordspel is, is er maar één 'gekruist' woord in deze Filippine puzzel. Dit woord staat in de gouden hokjes. De rest van de woorden staan horizontaal en elk woord draagt één letter bij aan het woord in de gouden kolom.

Als je een goed antwoord invult, worden sommige letters van dat woord ook gekopieerd naar de andere regels. Zo krijg je hints die je helpen ook de moeilijkere antwoorden te ontcijferen. 

Spelbesturing

Tik op het toetsenbord dat op het scherm staat om de woorden te typen.

Speel games die lijken op Crossword Island

Kijk op onze kruiswoord spelletjes pagina om meer puzzels zoals deze te spelen. Voor een grotere verzameling woord- en letterspellen kun je terecht op onze taalspelletjes pagina.

Wie is de maker van Crossword Island?

Crossword Island is gemaakt door Ringier Axel Springer. 

Wanneer werd Crossword Island voor het eerst uitgebracht?

Dit spel werd voor het eerst uitgebracht voor het web op 27 juli 2023.