Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Hangman Online

Hangman Online is een Engelse online-versie van het bekende woord spelletje Galgje. Dit spel heeft meer dan 6000 puzzels om op te lossen! Zoek de juiste letters uit en vind het verborgen woord voordat je stokfiguurtje door het monster wordt opgegeten… Heel leerzaam, want zo kun je ook meteen je Engels oefenen!

Hoe speel je Hangman Online?

Het is de bedoeling dat je het geheime woord weet te raden voordat je ballonnetjes allemaal knappen. Anders eet het monster je op! Kies een letter en kijk of deze in het woord voorkomt. Als je een verkeerde letter raadt, knapt één van je ballonnetjes.

Als je een goede letter raadt mag je er nog eentje proberen toe te voegen. Blijf letters kiezen tot het woord compleet is. Had je het woord geraden dan heb je het monster verslagen en kan je stickman zijn reis vervolgen.

Aan het begin van het spel kun je kiezen of je Galgje in de makkelijke (Easy), normale (Medium), of moeilijke (Hard) modus wilt spelen. Des te moeilijker de spelmodus, des te minder ballonnetjes je bij je hebt.

Speel Galgje Strategisch en Win

Hier zijn een aantal tips om je te helpen de woorden en uitdrukkingen te raden: 

 • Onderwerp
  Het verborgen woord is steeds verbonden met een bepaald thema. Bijvoorbeeld: eten en drinken, filmsterren en andere celebrities, rijmpjes, enzovoort. Het onderwerp staat boven de lege vakjes aangegeven en is een waardevolle hint.  
   
 • Veelgebruikte Klinkers
  In het Engels komen de klinkers E, A, O en I het meeste voor. Als je met een paar van deze letters begint, kun je vaak al een paar lege vakjes vullen.
   
 • Veelgebruikte Klinkers
  Net als bij de klinkers, zijn er ook een aantal medeklinkers die in het Engels vaker voorkomen dan anderen. De klinkers T, N, S, H en R komen in deze taal het vaakst voor. Weet je niet wat je moet raden, probeer dan eens een paar van deze letters.
   
 • Neem je Tijd
  Heb je eenmaal een paar lege vakjes ingevuld, neem dan even de tijd om goed te kijken naar de letters die je nog over hebt. Kijk of je eerst even in je hoofd een aantal opties kunt doorlopen. Welke letters zouden mogelijk in het woord kunnen passen?


In het Engels zijn Y, Z, en J letters die vrij weinig voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat je ze nooit hoeft te gebruiken! Af en toe zul je juist een lastig woord krijgen met meerdere letters die je niet vaak ziet.

Spelbesturing

 • Tik de letters aan om ze te selecteren, of,
 • Typ een letter op je toetsenbord 

Speel games die lijken op Hangman Online

Wil je nog meer leuke woord- en letter spelletjes zoals Galgje spelen? Neem dan ook even een kijkje bij onze verzameling woordspelletjes en kruiswoordraadsels.

Wie is de maker van Hangman Online?

Hangman Online is gemaakt door CoolMath

Wanneer werd Hangman Online uitgebracht?

Dit spel verscheen op 12 september 2023 op onze site.