Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Atari Centipede

Ergens in dit dodelijke bos ligt een gigantisch insect op de loer. Weet jij het uit te schakelen of ben jij zijn lunch in Atari Centipede?

Het klassieke spelletje is terug in deze spannende online versie, en is slechts een van de titels uit de Atari Classics-collectie. Deze collectie bevat de meest populaire titels aller tijden van dit legendarische spelletjesbedrijf. Jouw doel in Centipede is om zo lang mogelijk te overleven terwijl je wordt aangevallen door dit insect en zijn gevreesde vrienden. Weet jij het vol te houden met niet alleen deze geleedpotige maar ook allerlei andere insecten, zoals spinnen, schorpioenen en vlooien, om je heen?

Centipede werd gelijk een hit toen het in de vroege jaren 80 werd uitgebracht in speelhallen. Het is ook een van de eerste videospelletjes ooit die mede door een vrouw is gemaakt. Programmeur Dona Bailey werkte samen met ontwerper Ed Logg aan het originele spelletje voor Atari. Sindsdien is Centipede overgezet naar zowel pc's als spelcomputers. Er volgde in 1982 ook nog een vervolg genaamd Millipede.

Hoe speel je Atari Centipede?

Atari Centipede is een browserversie van het tijdloze arcadespelletje. Neem de controle over de insectenknaller terwijl je pijltjes op een duizendpoot en ander gespuis afvuurt. Hoelang weet jij te overleven in dit gevaarlijke bos?

Spelbediening

Muis

  • GEBRUIK DE MUIS om te bewegen.
  • KLIK MET LINKS om een pijltje af te vuren.

Toetsenbord

  • DRUK OP DE PIJLTJES of W, A, S en D om te bewegen.
  • DRUK OP DE SPATIEBALK om een pijltje af te vuren.

Soortgelijke spelletjes

Hier zijn nog een paar schietspelletjes om uit te proberen.

  1. Slither.io
  2. Bullet League: Robogeddon
  3. AZ
  4. Bubble Shooter Pro
  5. Knife Smash

Wie is de maker?

Atari Centipede is gemaakt door Atari.