Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Solitaire Mahjong Classic

Kun jij in Solitaire Mahjong Classic alle paren vinden en de stenen van het bord spelen? Zoek de identieke plaatjes en maak een ‘meld’ om ze weg te ruimen en nieuwe stenen vrij te spelen. In deze online versie van het populaire bordspelletje is het de bedoeling om alle stenen van tafel te spelen. Lukt het voordat de tijd op de klok om is?


Hoe speel je Solitaire Mahjong Classic?

In dit mahjong spelletje heb je per ronde 15 minuten om alle paren bij elkaar te zoeken en van het bord te spelen. Dat ziet er op het eerste oog niet al te moeilijk uit, maar let op: je mag niet zomaar alle stenen pakken. Alleen mahjong stenen die niet door andere stenen worden bedekt zijn speelbaar. Ook moeten de stenen aan minstens één van de twee lange zijden vrij liggen wil je ze kunnen gebruiken.

Bovenaan het scherm zie je twee stenen met een vraagtekentje erop. Het cijfer bij dit icoontje geeft aan hoeveel speelbare paren er nog op het bord liggen. Daarnaast zie je hoeveel stenen je al hebt weggespeeld. Rechtsonder zit de Hint-knop. Kun je even geen combo’s meer vinden, dan kun je hierop drukken voor een aanwijzing.

Het cijfer naast het bloemetje is je huidige score. De speciale stenen zijn meer punten waard. De vier windrichtingen (北 = noord, 東 = oost, 南 = zuid, 西 = west) zijn ieder 20 punten waard. Voor het verzamelen van de bloemen en de vier seizoenen krijg nog meer punten! Kijk onder het menu knopje rechtsboven bij het informatie icoontje (‘i’) om het volledige puntenoverzicht te bekijken.

Spelbesturing

  • KLIK met de L|NKERMUISKNOP om de stenen te selecteren. Kies twee speelbare stenen van dezelfde soort en ze verdwijnen automatisch van het bord.

Soortgelijke spelletjes

Hier zijn nog een aantal leuke bord- en puzzelspelletjes om te proberen:

  1. Skydom
  2. Cookie Crush 4
  3. Heroes of Match 3
  4. Bubble Shooter Pro

Wie is de maker van Solitaire Mahjong Classic?

Solitaire Mahjong Classic is ontwikkeld door Softgames.