Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

The Chess

Geniet van een klassiek potje schaken of kies een alternatieve spelmodus in The Chess: A Clash of Kings. Daag je vrienden uit of probeer de computer te verslaan in deze gratis online schaakgame.

Hoe speel je The Chess: A Clash of Kings?

In dit online schaakspel gelden de standaardregels van schaken: je probeert de koning van de tegenstander schaakmat te zetten voordat dit bij jouw koning gebeurt.

Beide spelers starten het spel met zestien stukken op het schaakbord; acht pionnen, twee paarden, twee bisschoppen, twee torens, en een koningin en koning. De stukken kunnen elk op een eigen manier stappen zetten, afhankelijk van de rang. Je mag één stuk per beurt verplaatsen. Als je een schaakstuk op het bord aanklikt, laat het spel zien waar je het naartoe mag verplaatsen.

Je kunt dit spel spelen met je muis of touchscreen.

Welke spelmodi zijn beschikbaar in The Chess?

In The Chess: A Clash of Kings kun je het schaken op drie verschillende manieren spelen. De Classic mode is schaken met de regels die je gewend bent, zoals hierboven beschreven. In deze spelvorm kun je de twee-spelermodus kiezen om tegen een vriend te spelen, of je kunt schaken tegen de computer.

The Chess heeft ook een Special Mode waarin de twee middelste rijen van het bord een gevarenzone vormen… Elke tien beurten gaan er twee willekeurige vakjes stuk, waarna ze onbegaanbaar zijn. Als een schaakstuk op een van deze vakjes staat, gaat het stuk verloren.

Meer games zoals The Chess

Als je The Chess leuk vindt, check dan vooral onze andere Schaakspellen! We hebben ook nog meer gratis Bordspellen beschikbaar.

Wie heeft The Chess ontwikkeld?

Dit online schaakspel is gemaakt door Busidol.

Wanneer is The Chess; A Clash of Kings uitgebracht?

Dit schaakspel voor twee spelers is in augustus 2023 voor het eerst uitgegeven.