Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden

Schaken Spelletjes

Over Onze Schaken Spelletjes

Onze fantastische schaakspelletjes zijn geweldig voor zowel beginners als ervaren schaakmeesters! Je kunt de computer uitdagen of het opnemen tegen vrienden terwijl je hun koning probeert te slaan. Er zijn ook verschillende versies van het klassieke bordspel in onze geweldige collectie. Geniet van gave 3D-graphics of een retrolook uit de jaren 80. Er zijn ook unieke edities van het wereldberoemde hersenspel met verschillende regels en andere functies die je scherp houden! 

Hoe speel je schaken?

Schaken is een complex bordspel die je in een paar minuten kunt leren, maar volgens velen kan het je hele leven duren voordat je het helemaal onder de knie hebt. Het doel is om de koning van je tegenstander schaakmat te zetten. Dit betekent dat ze geen zet kunnen doen zonder dat hun koning geslagen wordt door een van jouw stukken. Wanneer een koning in schaakmat wordt gezet, eindigt het spel.

Elk stuk, van pionnen tot de koning, bewegen op een specifieke manier over het bord. Veel versies van het klassieke spel die je hier op Spelletjes kunt vinden, laten je kiezen om met de lichte of donkere stukken te spelen voordat je de eerste zet doet. Succes!

Wat zijn de beste Schaken Spelletjes op mobiel?

Mensen schaken al sinds de 13e eeuw, maar de moderne regels voor het strategische bordspel voor twee spelers werden pas 500 jaar later standaard. Schaken zal waarschijnlijk nog vele eeuwen lang worden gespeeld. Schaken heeft een tijdloze aantrekkingskracht die je zeker zelf kunt ervaren terwijl je deze populaire gratis spelletjes speelt.