Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden

Speel en blijf veilig!

Een belangrijk bericht van Spelletjes

 

Het is net alsof we in een online game zitten. Een enorme pandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Alles van school en werk tot vakanties is in de wacht gezet. Onze levens zijn drastisch veranderd.

 

Helaas is het coronavirus niet iets dat we kunnen bestrijden met een bazooka of door kleurige edelstenen bij elkaar te zoeken. Er is geen wondermiddel ergens diep in een eeuwenoude tempel of een kerker vol monsters verstopt. Het enige wat velen van ons al doen is binnen blijven, op een veilige sociale afstand en geïnformeerd blijven. Op zich is dat al een avontuur, toch?

 

Wij hier bij Spelletjes hopen dat jij en de mensen die je liefhebt gezond en veilig zijn tijdens deze crisis. Hier heb je een aantal tips om je tijdens de lange weken die voor ons liggen te helpen, plus een collectie van onze leukste online spellen. Je kunt je vrienden misschien nu even niet zien, maar je kunt natuurlijk wel een team met ze vormen voor een epische missie, een futuristisch gevecht of een wat rustigere schaakwedstrijd met onze gratis online spellen!

 

 

Hoe jij jezelf en anderen kunt beschermen

 

Deze tips en trucs helpen je echt tijdens het spelen. En ze helpen je ook om gelukkig en gezond te blijven in de dagen en weken die nog komen. Dit zijn er een paar:

 

1. Was je handen

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (ook wel bekend als WHO) zegt dat je je handen zeker een stuk vaker moet wassen dan normaal. Dat is slechts een van de tips die ze op hun website hebben geplaatst als onderdeel van hun WHO Kick Out Coronavirus-campagne. Zorg dat je ze schoonmaakt met een op alcohol gebaseerde handwas of zeep en water in deze en andere omstandigheden:

  • Nadat je buiten bent geweest.
  • Als je een ziek persoon verzorgt.
  • Nadat je iets hebt gegeten.
  • Als je hoest of niest.
  • En als ze vies zijn uiteraard!

 

2. Was je handen ook langer!

 

Haal ze niet even snel onder de kraan door. Zorg dat je ook goed tussen je vingers en je nagels wast. En vergeet je polsen niet! De WHO zegt dat je je handen minimaal twintig seconden moet wassen nadat je ze met zeep hebt ingesmeerd en het water laat lopen. Een heleboel mensen gebruiken liedjes om te zorgen dat ze hun handen lang genoeg wassen. Je kunt ook de  Wash Your Lyrics-website gebruiken. Hiermee kun je onder het genot van je favoriete tunes je handwastechnieken toepassen!

 

3. Bescherm de wereld en alles wat daarbij hoort!

 

Elke videogameheld doet wat hij kan om iedereen te beschermen, de boel te redden of een belangrijke missie uit te voeren. Dat kun jij ook tijdens de uitbraak van het coronavirus. Als je moet hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboog. Zorg ook dat je op een veilige sociale afstand bent. Blijf op minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen als je naar buiten gaat.

 

4. Neem contact op met een arts als je je niet lekker voelt

 

Het is heel belangrijk dat als je koorts hebt, hoest of moeite hebt met ademen dat je ouders of verzorgers contact opnemen met een arts of verpleegkundige. Zorg dat ze weten waar je geweest bent als je in contact bent geweest met andere mensen met soortgelijke symptomen.

 

Ga voor meer informatie over het coronavirus naar WHO's website of de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Heb je aanvullend advies nodig hebt over wanneer of hoe je een masker moet gebruiken, een werkruimte moet schoonmaken en tal van andere onderwerpen? Ga dan naar de pagina (in het Engels) WHO's Advice for the Public. Op de website van het RIVM vind je alle benodigde informatie in het Nederlands.

 

 

Hier heb je een heleboel fantastische online spellen die je gelijk kunt spelen!

 

Het kan nog wel een paar weken of zelfs maanden duren voor alles weer terug naar normaal is. Check tot die tijd onze website om de leukste online spellen te spelen. Sommige zijn zelfs met andere spelers over de hele wereld te spelen! Een heleboel hebben actieve community's waar je met anderen kunt chatten wanneer je niet probeert ze op een strijdveld te verslaan of een bordspelletje met ze speelt. ;)

 

Blijf veilig, blijf sterk en blijf gezond. Als we allemaal deze richtlijnen opvolgen en zoveel mogelijk binnenblijven terwijl we spelletje en games spelen, zullen we deze crisis overwinnen!