Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Mens-erger-je-niet-ster

Ludo is een klassiek bordspelletje dat al sinds de negentiende eeuw bestaat. Vandaag de dag wordt het nog steeds veel gespeeld. Het spel is gebaseerd op het Indiase parcheesi (of pachisi) en is over de hele wereld bekend; je zult het waarschijnlijk kennen als ‘Mens Erger Je Niet’. In Engeland wordt het bijvoorbeeld ‘Ludo’ of 'Uckers' genoemd, terwijl het in Frankrijk als ‘Jeu des Petits Chevaux’ bekendstaat.

In het spel Ludo Hero is het de bedoeling dat je je pionnen rondom het bord beweegt en uiteindelijk de eindzone van jouw eigen kleur bereikt. Je wint wanneer al je pionnen in deze zone staan. Ludo Hero kan gespeeld worden met twee, drie of vier spelers. In deze online versie kun je op hetzelfde apparaat tegen vrienden spelen, of je kunt ervoor kiezen om het tegen de computer op te nemen.

Hoe speel je Ludo Hero?

Het doel van het spel is om alle vier de pionnen naar de driehoek van jouw kleur te bewegen. Om dit te bereiken, moeten alle speelstukken een rondje over het gehele bord voltooien alvorens precies op het laatste veld terecht te komen. Elke beurt werp je de dobbelsteen; bij één tot en met vijf mag je een pion op het bord zo veel plekken verschuiven. Wanneer je zes gooit mag je ervoor kiezen om een nieuwe pion op het eerste vak van het bord te zetten, of om een pion die al op een speelveld staat, zes plaatsen vooruit te bewegen.

Sommige vakjes zijn ‘veilig’, daar kan er niks gebeuren met je pion. Op de rest van het bord geldt dat wanneer een tweede pion er komt te staan, de eerste terug moet naar zijn startpositie. Dan moet de speler weer een zes gooien om de pion opnieuw op het bord te mogen zetten.

Klik op de dobbelstenen om te rollen en klik op de pionnen om te selecteren welke je wilt bewegen.

Wie heeft Ludo Hero ontwikkeld?

Deze digitale versie van het populaire bordspel is gecreëerd door MarketJS.

Wanneer kwam Ludo Hero uit?

Dit spelletje is in juni 2019 voor het eerst verschenen.