Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Granny Horror Escape

Granny Horror Escape is een escape room spelletje waarin je moet zien te overleven. Je bent ontvoerd door Granny, een griezelig creepypasta personage (en de oma van Slendrina).

Granny heeft je neergeslagen en gekidnapt. Je wordt wakker in het donkere oude huis waar ze woont. Granny wil een spelletje spelen: je krijgt vijf dagen om uit het huis te ontsnappen. Lukt het je niet, dan vermoordt ze je. Maar Granny laat je natuurlijk niet zomaar gaan…

Speel met het geluid aan om dit gruwelijke spel beter te beleven en het nog enger te maken!

Hoe speel je Granny Horror Escape?

Loop door het huis met de pijltjestoetsen en gebruik de muis om rond te kijken.
Zoek naar aanwijzingen en voorwerpen die je kunt gebruiken om te ontsnappen. Je kunt voorwerpen pakken door er naartoe te lopen en op E-toets te drukken wanneer dit pictogram op het scherm verschijnt.

Om voorwerpen op te pakken, kun je er met je muis overheen bewegen en op de E-toets drukken. Om voorwerpen te laten vallen, druk je op de knop waar DROP (laten vallen) op staan.

Als je een voorwerp eenmaal in handen hebt gehad, kun je er meer informatie over lezen door op het lijst-icoontje te tikken en de lijst aanwijzingen of clue list te bekijken. (Dit kan ook als je het voorwerp niet meer bij je hebt.)

Hoe kun je je verstoppen voor Granny?

Als je iets omstoot, een voorwerp laat vallen, of op een krakende vloerplank stapt, dan maak je lawaai. Granny spookt door het huis, en als ze hoort dat je wakker bent, komt ze op je af geslopen. Als ze je vindt, slaat ze je buiten westen en raak je een dag kwijt. 

Verstop je door onder het bed te kruipen, of duik snel in een van de kasten en trek de deur achter je dicht. Je kunt ook de onzichtbaarheidsmantel gebruiken, maar die mag je maar één keer inzetten. Tik op de knop met de mantel erop om een korte tijd onzichtbaar te worden.

Hoe verdedig je jezelf tegen Granny?

Granny is een bovennatuurlijk monster dat niet gedood kan worden. Je kunt haar wel heel eventjes stoppen zodat je weg kunt komen.

Als je een pistool vindt, kun je haar bijvoorbeeld neerschieten. Ook al staat ze weer op, je wint er even een voorsprong mee. Je kunt ook een vriesval (freeze trap) gebruiken om haar te bevriezen, of raak haar met een verdovingspijltje.

Elke tegenaanval levert kostbare tellen op om te ontsnappen. Hoe lang hangt af van de wapens die je inzet en de moeilijkheidsgraad van het spel. In Nightmare Mode en Extreme Mode herstelt Granny sneller.

Hoe speel je de Guided Mode vrij?

In dit spel zijn er meerdere eindes die je vrij kunt spelen. Kun jij alle verhaallijnen ontgrendelen? Tik op de lijst aanwijzingen en selecteer 'Endings' om de verschillende opties te bekijken. 

Als je bepaalde eindes hebt vrijgespeeld, kun je het spel in de Guided Mode (begeleide modus) spelen. Deze spelmodus laat je de perfecte ontsnappingsroute zien. (Je kunt deze modus ook ontgrendelen door een reclamefilmpje te bekijken.)

Speel meer gratis online spelletjes zoals Granny Horror Escape

Als je dit meeslepende horror-spel leuk vindt, probeer dan ook te ontsnappen aan een ander creepypasta-monster, de seriemoordenaar Jeff The Killer. Of test je kennis van het horror genre in het komische point-and-click spelletje Troll Face Quest: Horror.

Je kunt meer games met allerlei gruwelijke personages vinden op onze pagina met horror spelletjes en in onze verzameling enge spellen.

Wie is de maker van Granny Horror Escape?

Granny Horror Escape is gemaakt door YAD.

Wanneer werd Granny Horror Escape voor het eerst uitgebracht?

Dit spel werd voor het eerst uitgebracht in mei 2024.