Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Vex 8

Vex 8 is de achtste aflevering in deze serie populaire stickman parkour-spellen. Je zal nieuwe moves moeten leren, zoals vliegensvlug langs de palen omhoog klauteren. Ook is er een nieuwe rood-licht-groen-licht hindernis waar je in allerlei lastige situaties langs moet komen.

Speel de extreme Hardcore modus vrij door de opdrachten te voltooien, of kijk hoe lang jij het uithoudt in de nieuwe “oneindige” Endless Mode.

Hoe speel je Vex 8?

Het doel is om de groene poort aan het einde van elk level te bereiken. Het liefst natuurlijk zonder telkens dood te gaan.

Aan het begin van het spel zie je aan de hand van aanwijzingen op het scherm  hoe je de basisbewegingen - rennen, springen, klimmen, slidings maken, etc. - moet uitvoeren. Spring over de afgronden en gonzende cirkelzagen. Beklim muren en ontwijk de schietende spijlen. Roetsj langs de tokkelbanen omlaag, en doe nog vele andere coole moves!

Onderweg zie je een aantal rode vlaggetjes. Dit zijn checkpoints. Raak ze aan om ze groen te maken: nu is de checkpoint actief. Als je stickman wordt geplet, gespiest, of de afgrond in stort, dan kom je weer tot level bij de laatste checkpoint die je bent gepasseerd. Zo hoef je het level niet steeds vanaf de start opnieuw te proberen.

Hoe kun je de Hardcore Mode vrijspelen?

Laat zien hoe snel en behendig je bent door de extra opdrachten die je aan het begin van elk level ziet te voltooien. Lukt het je om een of meerdere opdrachten af te werken dan krijg je toegang tot de extra moeilijke Hardcore-versie van het level.

Je moet ook nog de ingang van het bijbehorende Hardcore level op de plattegrond van het level vinden. Kijk dus goed of je in de buurt van de normale ingang een aftakking kunt vinden die naar een geheime kamer of verborgen zone leidt.

Spelbesturing

Gebruik de pijltjestoetsen om te rennen en springen, en volg de aanwijzingen in de tutorial.

Speel meer games zoals Vex 8

Ontdek ook de rest van de spannende Vex actieserie. Er zijn onderhand behoorlijk wat afleveringen beschikbaar om te spelen.*

*Vex 1 en Vex 2 zijn oorspronkelijk uitgebracht als Flash-spellen. Deze games zijn nog niet overgezet naar HTML5. Adobe Flash Player werd eind 2020 stopgezet en wordt niet langer ondersteund op het internet. Hierdoor zijn deze spellen niet meer speelbaar. Of de maker uiteindelijk nog een HTML5-versie van deze spellen zal (laten) maken is nog niet bekend.

Wat betekent ‘Vex’ eigenlijk, en waarom heet dit spel zo?

Vex is een Engels woord wat betekent ‘iemand kwellen, frustreren, of boos maken’. Het heeft dan ook dezelfde oorsprong als het weinig gebruikte Nederlandse woord vexatie, oftewel kwelling. Beide woorden zijn afgeleid van het Latijnse werkwoord vexare wat bijna dezelfde betekenis heeft: kwellen, afmatten, of heen en weer stoten.

Als je het spel al eens hebt geprobeerd is het nu waarschijnlijk wel duidelijk waar deze titel op slaat. Sommige hindernissen in dit spel zijn echt lastig, en het kan heel frustrerend zijn als de checkpoint steeds net niet haalt. Maar laat je niet stangen en geef het niet op! Als je rustig blijft en doorzet dan kom je er wel.

Wie is de maker van Vex 8?

Vex 8 is gemaakt door Azerion Casual Games.

Wanneer werd Vex 8 voor het eerst uitgebracht?

Dit spel werd voor het eerst uitgebracht op 8 oktober 2023.