Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Classic Solitaire Blue

Sorteer de kaarten op volgorde en kleur in Classic Solitaire Blue. Kun jij alle kaarten naar de juiste stapels verplaatsen in dit online kaartspelletje?

Classic Solitaire Blue is een mooie online versie van het tijdloze en wereldbekende kaartspel. Trek kaarten van de stapel en probeer alle kaarten die in het tableau liggen op volgorde te leggen. In deze versie van het spel kun je kiezen of je één of drie kaarten tegelijk wilt trekken. Enkele kaarten trekken is makkelijker, en drie kaarten maakt het spel juist lastiger om op te lossen.

Hoe speel je Classic Solitaire Blue?

Kies aan het begin van elke ronde of je de versie met één of drie kaarten wilt spelen. De kaarten worden in zeven rijen op tafel gelegd. Dit is het tableau. De overige kaarten vormen de trekstapel die rechtsboven in de hoek ligt. Hier kun je nieuwe kaarten trekken.

De kaarten van het tableau kun je met de rode en zwarte kaarten om en om van hoog naar laag stapelen - bijvoorbeeld een harten 9 op een schoppen 10. Als er een vlak leeg komt te liggen kun je daar een koning neerleggen. Zoek de azen en leg ze in de vier lege vakjes boven het tableau. Hier kun je de kaarten per icoontje juist van laag naar hoog stapelen. Het doel is om alle kaarten uiteindelijk naar deze vier stapels te verplaatsen.

Door snel te spelen en kaarten achter elkaar weg te stapelen kun je bonuspunten verdienen.

Spelbesturing

  • Gebruik de MUIS. Tik op de stapel om extra kaarten te trekken. Pak een kaart door erop te klikken en ze te verslepen. Binnen het tableau kun je ook hele reeksen verplaatsen door de bovenste kaart te pakken en te verslepen.

Soortgelijke spelletjes

We hebben ook nog een aantal andere populaire patience spelletjes op onze site. Probeer ze allemaal en ontdek welke jij het leukst vindt: 

  1. Microsoft Solitaire Collection
  2. Klondike Solitaire Card Game
  3. Double Klondike Solitaire
  4. Solitaire FRVR

Wie is de maker van Classic Solitaire Blue?

Classic Solitaire Blue is gemaakt door Softgames.