Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden

Jewels Blitz 6

Jewels Blitz 6 is een kleurrijke en soepele match-3-game van de studio Softgames, een ervaren spelontwikkelaar die mooie puzzelgames maakt. Zet drie of meer matchende edelstenen op een rij om ze van het spelbord af te spelen, en verzamel de juiste items om elk level te voltooien.

Hoe speel je Jewels Blitz 6?

Aan het begin van elk level kun je zien welke items je van het bord moet wegspelen. Deze info kun je tijdens het level ook steeds links van het speelbord zien. Daar staat ook hoeveel zetten je nog mag doen in het level.

De eerste paar levels bevatten een korte uitleg om je te laten wennen aan het spel, en om te laten zien hoe de match-3-gameplay in zijn werk gaat. Je kunt twee aan elkaar grenzende tegels met elkaar verwisselen om zo rijen en kolommen met identieke juwelen te creëren.

Als je de game afsluit, kun je altijd terugkomen en verdergaan waar je gebleven bent. Op de level-kaart kun je daarnaast precies zien bij welk level je bent.

Hoeveel levels heeft Jewels Blitz 6?

Jewels Blitz 6 is tot nu toe de meest uitgebreide game in de reeks, met meer dan 4000 levels.

Tips om hogere scores te behalen in Jewels Blitz

Verdien en combineer bommen

Wanneer je vier of meer items op het bord combineert, kun je lijn-, kruis-, of kleurbommen verdienen. Deze kunnen je helpen om je doelen sneller te bereiken. Je kunt ook twee bommen met elkaar combineren om krachtige explosies te veroorzaken en nog meer juwelen vrij te spelen.

Voltooi levels met beurten over

Probeer de levels in zo min mogelijk beurten af te ronden. Beurten die je op het einde over hebt, worden omgezet tot bommen en bij je eindscore opgeteld.

Gebruik boosters

Er zijn vier boosters vrij te spelen in dit matchspel. Wanneer een nieuwe booster in het spel komt, krijg je een korte uitleg met tips, zodat je de boosters zo slim mogelijk kunt gebruiken.

Spelbesturing

Klik en veeg met de muis om de edelstenen te bewegen. Op touchscreens kun je swipen.

Andere games zoals Jewels Blitz 6

Deze match-3-game is deel van een reeks. Als je deze puzzels leuk vindt, kun je de voorgaande spellen in de reeks ook eens proberen:

Jewels Blitz 4
Jewels Blitz 5

Wie heeft Jewels Blitz 6 ontwikkeld?

Jewels Blitz 6 is gemaakt door Softgames.

Om meer spellen van deze ontwikkelaar uit te proberen, kun je onze Softgames-collectie bekijken.

Wanneer is Jewels Blitz 6 uitgebracht?

Deze game is in augustus 2023 verschenen.